Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ. (11-12 / 9 / 2021)

Μετά από ένα καλοκαίρι που φεύγει αφήνοντας πίσω του μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή από τις φωτιές, γίνεται φανερή με τον πιο οδυνηρό τρόπο η αλληλοδιαδοχή και άμεση διαπλοκή μιας σειράς επιμέρους φαινομενικά  ζητημάτων:  από τις φωτιές μέχρι τα γιγάντια αιολικά πάρκα σε κάθε βουνοκορφή, τα ξενοδοχεία και τις επενδύσεις του κατασκευαστικού κεφαλαίου, την «διαχείριση» των απορριμμάτων, την «πράσινη ανάπτυξη» και την πλήρη αποδόμηση υπηρεσιών για την προστασία του περιβάλλοντος. Αποδεικνύεται με ένα ακόμη τρόπο ότι η υπερεκμετάλλευση και καταλήστευση του φυσικού περιβάλλοντος και η επιδίωξη συνεχούς αύξησης των κερδών του κεφαλαίου μέσα από αυτήν αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία και την ίδια τη ζωή μας αλλά και το γεγονός ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό»!

Σήμερα αναδεικνύεται πολύ πιο επιτακτικά η ανάγκη (αλλά ταυτόχρονα και η δυνατότητα) το περιβαλλοντικό κίνημα να απευθυνθεί στην κοινωνία και να οργανώσει δράσεις που θα λειτουργήσουν ανασχετικά στην περιβαλλοντική καταστροφή, στα πλαίσια ενός συνολικού παλλαϊκού αγώνα να πάρουμε πίσω τον αέρα, τη γη, τα δάση και τα νερά, το περιβάλλον και τη ζωή που μας κλέβουν.

Στην κατεύθυνση αυτή η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Καύση Απορριμμάτων ανανεώνει το κάλεσμα προς όλες τις συλλογικότητες ενάντια στην καύση των απορριμμάτων αλλά και γενικότερα τις συλλογικότητες ενάντια στις Βιομηχανικές ΑΠΕ, τις εξορύξεις και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα να συγκροτήσουμε περιβαλλοντικό μπλοκ στη Διαδήλωση της Δ.Ε.Θ., το Σάββατο 11 του Σεπτέμβρη, 6μ.μ., στην Καμάρα.

 

Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε πανελλαδική συνάντηση συντονισμού του περιβαλλοντικού κινήματος, την επόμενη μέρα, Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2021 10.30π.μ. στο ανοιχτό θεατράκι του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

 

 

------------------------------

Βλ. και το πρώτο σχετικό κάλεσμά μας στο:

Αποφάσεις Συνέλευσης Επιτροπής Αγώνα Θεσ/νίκης ενάντια στην ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (7/7/21) (epitropiagonathesskatatiskausis.blogspot.com)